23 Listopad 2017    |    Adela, Felicyta, Klemens

menu górne

  • ASF

    UWAGA! AFRYKAŃSKI POMÓR ŚWIŃ

  • SIR

    Sieć na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich

  • Hotele SODR

    Nasze hotele w Modliszewicach i Sandomierzu zapraszają

  • Zapraszamy do SODR

    Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach zaprasza 

Event promujący Świętokrzyską Kuźnię Smaków

Świętokrzyska Kuźnia SmakówŚwiętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach zaprasza zainteresowanych na event promujący ofertę Świętokrzyskiej Kuźni Smaków. Wydarzenie, nad którym patronat honorowy objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Marszałek Województwa Świętokrzyskiego odbędzie się 14 listopada br. w godz. 11.00-15.00 w Karczmie Kuźnia Smaków w Tokarni (przy Parku Etnograficznym).


Głównym punktem wydarzenia będzie wręczenie certyfikatów marki Świętokrzyska Kuźnia Smaków dwudziestu podmiotom z powiatu buskiego, pińczowskiego, staszowskiego i starachowickiego wytwarzającym żywność tradycyjną oraz posiadającym w swojej ofercie potrawy kuchni regionalnej, którzy uczestniczyli w projekcie pn. „Stymulowanie rozwoju rynku produktów regionalnych poprzez markę Świętokrzyska Kuźnia Smaków” w ramach Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich i współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Imprezie towarzyszyć będą prezentacje oferty produktowej ŚKS przygotowane przez podmioty szlaku kulinarnego, w tym degustacje potraw regionalnych i produktów tradycyjnych, a także ich sprzedaż. Wśród prezentowanych produktów znajdą się miedzy innymi: twarogi z Pierzchnicy i masło z Chmielnika, miody napękowskie, wina z lokalnych winnic, wędliny, sery dojrzewające z Podłazów, krówka opatowska, przetwory z przetwórni w Zochcinie, pieczywo z Lipnika i wiele innych produktów a także potrawy regionalne przygotowane przez restauracje i gospodarstwa agroturystyczne. Wśród produktów i potraw regionalnych prezentowanych na evencie znajdzie się oferta specjalna przygotowana przez nowe podmioty, które otrzymają w Tokarni certyfikaty marki ŚKS.



Kuznia Smakow 2017

 

Zapraszamy!
Udział w evencie tylko po wcześniejszej rejestracji poprzez formularz zgłoszenia przesłany drogą elektroniczną na adres: gwia@sodr.pl


Koordynacja eventu:
Teresa Wąsik
tel. 41 372 22 84 do 86, tel. kom. 507 111 245
Anna Michalska 
tel. 372 22 84 do 86

Do pobrania:
Karta zgłoszenia na event