18 Styczeń 2018    |    Piotr, Małgorzata

menu górne

  • ASF

    UWAGA! AFRYKAŃSKI POMÓR ŚWIŃ

  • SIR

    Sieć na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich

  • Hotele SODR

    Nasze hotele w Modliszewicach i Sandomierzu zapraszają

  • Zapraszamy do SODR

    Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach zaprasza 

Warzywnictwo i kwiaciarstwo

Odmiany ogórka do upraw pod osłonami – Elżbieta Krempa

Odmiany sałaty do upraw pod osłonami – Elżbieta Krempa

Odmiany dyni do upraw towarowych – Elżbieta Krempa

Produkcja rozsady selera korzeniowego – Małgorzata Miłek

Podłoża do produkcji rozsady – Anna Łukasiewicz

Pasternak – zapomniane warzywo – Małgorzata Miłek Nowe zasady dotyczące zaprawiania nasion – Ewa Żak

Nowa rejestracja Mospilanu 20 SP w uprawach warzyw gruntowych i pod osłonami – Małgorzata Miłek

Zgnilizna twardzikowa pomidora – Małgorzata Miłek

Ochrona kapusty głowiastej przed gąsienicami motyli – Małgorzata Miłek

Nowa identyfikacja wizualna Nunhems – Bayer CropScience Vegetabl Seeds – Ewa Żak

Ochrona kapusty przed śmietką kapuścianą – Małgorzata Miłek 

Uprawa selera– Anna Chmiel

Zmiany w rejestrze środków ochrony warzyw gruntowych – Małgorzata Miłek> 

Pomidory "czekoladowe" – Elżbieta Krempa

Cukinia - czy warto uprawiać? – Elżbieta Krempa

Nowości wśród herbicydów w uprawie warzyw – Ewa Żak

Ochrona marchwi jesienią – Małgorzata Miłek

Zbiór i przechowywanie warzyw korzeniowych – Małgorzata Miłek

Jesienne problemy w uprawach warzyw kapustnych – Małgorzata Miłek

Nowy fungicyd w ochronie ogórka i pomidora – Ewa Żak

Zgnilizna twardzikowa sałaty – Małgorzata Miłek
Bakteriozy warzyw kapustnych – czarna zgnilizna kapusty – Małgorzata Miłek

Połyśnica marchwianka – Małgorzata Miłek

Choroby papryki uprawianej w warunkach polowych – Ewa Żak

Brzegowe zamieranie blaszek liściowych tipburn u kapusty pekińskiej – Ewa Grzesik 

Wirusy infekujące róże – Ewa Żak

Nowy środek grzybobójczy w warzywach – Ewa Żak

Szkodniki w uprawach grochu i fasoli – Małgorzata Miłek

Mszyce przed sezonem uprawowym – Małgorzata Miłek

Zwalczanie szkodników glebowych – Małgorzata Miłek

Produkcja rozsady kapusty głowiastej – Małgorzata Miłek

Kiła kapustnych – choroba płodozmianowa – Ewa Żak

Objawy niedoboru składników pokarmowych na przykładzie kalafiora – Małgorzata Miłek

Wybrane problemy z przechowywaniem cebuli i marchwi - Małgorzata Miłek

Jak przechować pory - Anna Chmiel

Pędzenie pietruszki - Anna Chmiel

Pędzenie szczypiorku - Anna Chmiel

Przechowajmy dynię przez zimę - Anna Chmiel

Jak przechować pory - Anna Chmiel

Pędzenie pietruszki - Anna Chmiel

Pędzenie szczypiorku - Anna Chmiel

Przechowajmy dynię przez zimę - Anna Chmiel

Jesienne siewy i sadzenie warzyw gruntowych - Małgorzata Miłek

Najczęstsze choroby w przechowalniach - Ewa Żak

Zgnilizny sadzonek roślin ozdobnych - Ewa Żak

La France – wirusowa choroba pieczarek - Ewa Żak

Choroby grzybowe pieczarki - Ewa Żak

Szara pleśń w konwencjonalnych i integrowanych uprawach warzyw pod osłonami - Elżbieta Krempa

Ochrona siewek i rozsad przed chorobami odglebowymi – warzywa uprawiane pod osłonami - Elżbieta Krempa

Rdze na chryzantemach - Elżbieta Krempa

Mączniaki w uprawie ogórka gruntowego - Małgorzata Miłek

Wapń – ważny w nawożeniu warzyw gruntowych - Małgorzata Miłek

Na pomoc osłabionym warzywom - Anna Łukasiewicz

Owady zapylające – porównanie aktywności i wydajności - Elżbieta Krempa

Ogórki – nowości odmianowe ze „Spójni” - Anna Łukasiewicz

Co nowego w ochronie warzyw w 2012 roku? - Anna Chmiel

„Nowy” fungicyd w ochronie warzyw przed chorobami - Ewa Żak

Nowy regulator rozwoju w uprawie chryzantem - Ewa Żak

Warzywa pod osłonami – aktualne problemy w nawożeniu - Anna Łukasiewicz

Mączniak prawdziwy na ogórkach pod osłonami - Elżbieta Krempa

Mączniak rzekomy na rozsadzie kapustowatych - Elżbieta Krempa

Przygotowanie balotów słomianych do sadzenia ogórków w tunelach - Ewa Grzesik

Wiosenne zagrożenie plantacji czosnku i cebuli - błotniszka - Elżbieta Krempa

Sprawcy chorób naczyniowych - Ewa Żak

Zaburzenia we wzroście rozsady warzyw - Wiesława Kaczorek

Dobre podłoża do produkcji rozsady warzyw - Wiesława Kaczorek

Odczyn podłoża i zasolenie w tunelach foliowych - Anna Łukasiewicz

Dezynfektanty - pomocne w odkażaniu - Ewa Żak

Kłopoty z zaprawianiem nasion warzyw - Ewa Żak

Profilaktyka w ochronie warzyw pod osłonami - Ewa Żak

Prawidlowe pobieranie prób gleby do analiz - Ewa Grzesik

Uwagi do nawożenia warzyw pod osłonami - Wiesława Kaczorek

Nawozy o spowolnionym działaniu - Anna Łukasiewicz

Fosfor w uprawie pomidora gruntowego - Wiesława Kaczorek

Jak nawozić pogłównie warzywa - Wiesława Kaczorek

Uprawy pod osłonami bez chemii? Nowinki - Ewa Żak

Contans XX a zgnilizna twardzikowa - Ewa Żak

Uprawa marchwi i pietruszki z siewu jesiennego - Anna Chmiel

Przygotowanie podłoży do pikowania roślin rabatowych - Ewa Grzesik

Co gnębi producentów mieczyków? - Ewa Żak

Zaburzenia fizjologiczne w uprawie pelargonii - Ewa Żak